Of je nu wel of niet al veranderingen in je lichaam hebt opgemerkt, dit coole boek zorgt ervoor dat jonge meisjes hun tienerjaren beter begrijpen. Jazeker, het kan een verwarrende en emotionele tijd zijn - maar met dit boek aan je zijde hoef je niet in je eentje door je puberteit te gaan. Het is een slim, intelligent, grappig en kleurrijk boek vol feiten en het VERTELT HET ZOALS HET IS. Er wordt gesproken over de grote M, het V-woord (ja - van vagina!), maandverband en tampons, PMS, puberkracht en zelfs het B-woord - van borsten! Er wordt je verteld wat je kunt verwachten op lichamelijk en emotioneel gebied, op jouw weg naar het vrouw-zijn. Shushann Movsessian leidt al meer dan tien jaar groepen met pubermeisjes in het Royal Women's Hospital in Sydney in Australië. Haar werk komt voort uit haar passie om opgroeiende meisjes te vertellen dat menstruatie een normaal, gezond en creatief proces is. Shushann werkt als psychotherapeut en heeft ook grote nationale en internationale ervaring in counseling, hulpgroepen en scholing.
Wat gebeurt er de eerste keer? Merk ik het als ik een orgasme heb? Ik ben transgender, ben ik dan ook meteen homo? Wat is standje 69? En cunnilingus? Wat als ik voorzorgsmaatregelen ben vergeten? Ben ik eigenlijk wel toe aan seks?
Bestormen deze en andere vragen je? Dan is dit het perfecte boek voor jou!
In deze heldere en humoristische gids vind je antwoord op al je vragen. Zonder taboes! Alles komt aan bod: je lijf, gender of transgender, masturberen, klaarkomen, tongzoenen en vrijen, maar ook gevoelens, twijfels en hoe je grenzen aangeeft. Probeer de ideeën die in dit boek staan uit en ontdek wat je moet doen in awkward situaties. Met grappige icoontjes, retro en sexy illustraties, testjes, vraag en antwoord én hilarische stripverhaaltjes.
Seksueel misbruik is een vervelend, maar belangrijk onderwerp. Misbruik betekent dat iemand iets doet tegen de zin van een ander; op een onplezierige manier macht uitoefent over een ander. Die ander vindt dat niet prettig, wil het niet, maar weet vaak niet goed hoe hij of zij het tegen moet houden. Op welke manieren seksueel misbruik kan plaatsvinden en wat je ertegen kan doen is te lezen in Dat nare gevoel. Het is bedoeld voor kinderen en jongeren in de hoogste groepen van het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs.
Uit Dat nare gevoel : Het is pas verkeerd als jij iets niet wilt en je niet goed weet hoe je het tegen moet houden. En het is helemaal verkeerd als de ander de baas speelt en zijn zin doordrijft.
Je mag ALTIJD NEE zeggen tegen seksuele spelletjes waar je geen zin in hebt. ALTIJD, ook als je er leuke cadeautjes voor hebt gekregen. Het is alleen slimmer om de cadeautjes van zo iemand niet aan te nemen!
Maar wat je ook zelf doet of hebt gedaan, je hebt er altijd recht op om geen seksueel misbruik mee te maken en je hebt recht op seks als je dat wilt, en nooit als plicht.
YA-roman met als hoofdpersoon een slim veertienjarig meisje dat zich niet klein laat houden. Achterin staat voorlichting over HPV besmetting, gevolgen ervan en mogelijkheden tot preventie / zelfzorg
Sexting. Je maagdelijkheid verliezen. Ja en nee zeggen. Porno kijken.Laten we eerlijk zijn: het is soms lastig, ongemakkelijk of verwarrend om 'het' te doen. Ik ken niemand (inclusief mezelf) die alles weet over seks. Daarom heb ik een boek geschreven vol eerlijke, hilarische (en soms ongemakkelijke) anekdotes, bekentenissen en onthullingen. En omdat niemand alle antwoorden heeft, heb ik ook een paar vrienden gevraagd om over hun ervaringen te vertellen. We gaan het hebben over het veilig doen. Het doen met plezier. Het doen als je er klaar voor bent. Het niet doen. En vooral: het gewoon doén! [in wit] Hannah Witton is een sex-positive YouTuber. In 2016 won ze de Cosmo Influencer Award voor Beste seks- en relatie-influencer. Dit is haar eerste boek.
Daar sta je dan. Naakt. Online. En iedereen kan het zien. Je bent niet de enige of laatste die dit overkomt, maar het is wel heel erg heftig. Ik ga je helpen met dit boek. Soms belandt een foto die alleen voor jezelf (en je vriend(in)) bedoeld was toch online. Dit overkwam Francien Regelink toen ze vijftien jaar oud was. Ze had in die tijd graag een handleiding gehad waarin stond hoe ze de situatie kon aanpakken. Omdat die er niet was, heeft ze hem zelf maar geschreven.In Help! Ik sta online lees je wat je moet doen als je foto ongewenst online staat. Er is een stappenplan, wie en welke instanties je kunnen helpen, hoe je aangifte doet en hoe je zorgt dat de foto zo snel mogelijk verdwijnt. Er is ook een deel speciaal voor je ouders of je vertrouwenspersoon, zodat zij ook weten hoe ze jou het beste kunnen helpen. Het is niet jouw schuld, het is ook helemaal niet erg – en het komt goed. Echt.