Modern Caribbean Flavors van Helmi Smeulders is hét kookboek over de moderne Caribische keuken.
Chef Helmi Smeulders geeft in het kleurrijke en stijlvolle kookboek een moderne twist aan de traditionele Caribische keuken. Hiervoor gebruikt ze de vele smakelijke Caribische kruiden, heerlijk fruit, gezonde groenten en verse vis. Helmi is continu op zoek naar nieuwe smaken en combinaties om verrassende recepten te maken. Denk hierbij aan een heerlijke Caribische variant van 'pulled pork', een frisse salade met quinoa, mango en granaatappelpitjes, vis in bananenblad en ijsjes van cactusvruchten.
Smakelijck _ Groenten voor elk moment van de dag In 100 recepten toont ze aan dat groenten niet alleen geschikt zijn voor de hoofdmaaltijd, maar de hele dag door gegeten kunnen worden; van ontbijt tot 's avonds bij de borrel! Groenten zijn volgens de auteur een belangrijke bron van vitaminen, mineralen en vezels en worden verhoudingsgewijs nog altijd te weinig gegeten. Het boek geeft tevens veel achtergrond informatie en tips over het gebruik van groeten. De kracht van de recepten zit hem voornamelijk in de eenvoud en de pure smaakbeleving. Een rijke aanvulling op het eerder van haar hand verschenen kookboek Smakelijck Gezond & Gevarieerd met 100 E-nummervrije gerechten. Het is eerste boek is nog steeds een succes waarvan de 4e druk al in het verschiet ligt. Williene Klinck is tevens blogauteur en behoort tot de meest invloedrijke bloggers van Nederland op het gebied van koken en voeding. Maandelijks trekt haar weblog Smakelijck zo'n 80.000 bezoekers. Zo won zij in 2013 via Just Eat de prijs 'meest populaire foodblog'!
Meer dan 75 recepten om onze mensheid te vieren. Verzameld en gefotografeerd door Barbara Abdeni Massaad 'Let's make soup, not war!' Onder dit motto schreven meer dan 50 internationale topchefs - van Ron Blaauw en Robert Kranenborg tot aan Joe Barza en Yotam Ottolenghi - belangeloos een recept voor Soep voor Syrië. De volledige winst van het kookboek met soeprecepten, samengesteld door Barbara Abdeni Massaad, komt ten goede aan het voedselprogramma van UNHCR voor Syrische vluchtelingen. Geïnspireerd door de verhalen van de Syrische vluchtelingen in de buurt van haar woning in Libanon riep culinair auteur en fotograaf Barbara Abdeni de hulp in van chef-koks en kookboekschrijvers. Ze maakte zelf vele prachtige foto's, niet alleen van de vluchtelingen maar ook van de verrukkelijke maaltijden die voor het kookboek werden aangeleverd. Robert Kranenborg, Joe Barza, Joris Bijdendijk, Mark Bittman, Ron Blaauw, Jonnie Boer, Anthony Bourdain, Sally Butcher, Alexis Couquelet, Greg Malouf, Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Sami Tamimi, Alice Waters, Paula Wolfert... Meer dan 50 topchefs en auteurs van kookboeken deelden hun favoriete soeprecept. Van hartverwarmende bonensoep of pittige koolsoep tot aan koele gazpacho van avocado of meloen - er is voor elk wat wils. 'Soep is wezenlijk en heeft altijd zin, zelfs als de wereld om ons heen dat helemaal niet meer heeft.' - Anthony Bourdain Kijk voor een leesfragment op: http://issuu.com/lemniscaatuitgeverij/docs/fragment_soep_voor_syrie
Superfoods zijn niet alleen meer een hype maar raken alsmaar meer ingeburgerd bij het grote publiek. Onze maatschappij gaat steeds sneller en mensen hebben minder tijd om gezond en voedzaam te koken waardoor ze grijpen naar ongezonde snacks en fastfood. Dit en een onevenwichtige voeding zorgen op termijn voor bepaalde tekorten. Voeding op basis van superfoods, van nature rijk aan essentiële voedingstoen, vullen deze tekorten in het lichaam aan zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Het gebruik van superfoods in smoothies en sapjes is reeds gekend, maar je kan deze poeders, zaden en gedroogde bessen ook perfect verwerken in lunchgerechten, bij het ontbijt of in heerlijke tussendoortjes. Dit boek bevat 56 recepten met superfoods in de hoofdrol. Ze zijn stuk voor stuk eenvoudig, lekker en snel klaar te maken. Ideaal tijdens een drukke werkweek. Alle recepten werden door voedingsconsulent Mario De l'arbre ontwikkeld, waardoor de gerechten perfect uitgebalanceerd zijn en een gezonde weldaad aan vitaminen en mineralen vormen voor je lichaam. Dit is niet zomaar een kookboek, het bevat ook veel interessante extraatjes. Info over de oorsprong van de soorten superfoods, tips voor gebruik, weetjes over de werking ervan, plaats om eigen recepten te noteren, ... Wist je dat sommige superfoods zelfs kunnen gebruikt worden voor cosmetische doeleinden? In het laatste hoofdstuk vind je enkele recepten voor beauty wondermiddeltjes zoals een gezichtsmasker met rauw cacao- en macapoeder.
Kinderen met autisme hebben behoefte aan duidelijkheid, ook aan tafel. Ze lusten voedsel vaak niet vanwege de geur, de kleur, de textuur en de smaak van het eten. Karen den Dekkers eetboek leert ouders om het eetgedrag van hun kind te verbeteren of te accepteren.
Het boek bevat verschillende handvaten, zoals het ophangen van een weekmenu in de keuken, het goed kijken naar de situatie waarin je kind eet en de stoplichtmethode. De lezer kan meteen aan de slag met de recepten voor gerechten die passen bij de gebruikelijke eetpatronen van selectieve eters.
Er is een hoofdstuk speciaal geschreven voor de kinderen zelf. Stap voor stap leer je hoe een lichaam werkt en waarom het voedsel nodig heeft. Tevens vind je visuele voorbeelden zodat kinderen inzicht krijgen in hun eetgedrag en hun eetgedrag veranderen. Bijvoorbeeld: Hoe voel ik of mijn maag vol zit Of: Hoeveel drinken heb ik nodig per dag?
"inclusief 60 eenvoudig te bereiden recepten"
Wild. Koken met ree, damhert en edelhert Alweer het derde kookboek van Donald Buijtendorp en Ed van de Schootbrugge. Dit maal zijn de wildspecialisten aan de slag gegaan met het meest delicate stukje wild, het ree. Nee, het is geen hoog culinaire beroepsuiting geworden, geen kunstig opgemaakte borden. Eenvoud, ruw, WILD. Zeg maar zo uit het bos, laten besterven en dan op het vuur, in de Dutch Oven, op de grill en de Green Egg. Heerlijk! Eenvoud daar gaat het om. Zo als het is. De pure smaak van ree. Wild ja, maar delicaat. Een fijne textuur. De rug is geweldig, de nek is super. Het is maar wat je er mee doet. Wild is oogsten uit de natuur. Je weet wat je doet. Leeftijdbeoordeling? Niet eenvoudig, heel moeilijk zelfs. Is de bok nu zes? Is die jong of is die oud? In dit boek staat het allemaal. De waarheid en de onzin. Onmisbare informatie voor de reeënliefhebber en -jager.
Nu de catechesemethode 'Leren om te Leven' met de uitgave van deel 5 (voor belijdeniscatechese) sinds 2006 compleet is, wordt gewerkt aan het restylen van de eerdere lesboeken gedurende een aantal jaren. De lesboeken krijgen een nieuw omslag, te vergelijken met de omslag van deel 5. Tegelijk worden de lesboeken grondig herzien en waar nodig herschreven of aangevuld. Parallel daaraan worden ook de handleidingen bij de desbetreffende delen herzien. Als eerste zullen de delen 1a en 1b met bijbehorende handleiding in 2007 in herziene vorm verschijnen. Tegelijkertijd zal er te zijner tijd bij deze lesboeken/handleiding een dvd worden uitgegeven met voor elke les een powerpointpresentatie. Nu de catechesemethode 'Leren om te Leven' met de uitgave van deel 5 (voor belijdeniscatechese) sinds 2006 compleet is, wordt gewerkt aan het restylen van de eerdere lesboeken gedurende een aantal jaren. De lesboeken krijgen een nieuw omslag, te vergelijken met de omslag van deel 5. Tegelijk worden de lesboeken grondig herzien en waar nodig herschreven of aangevuld. Parallel daaraan worden ook de handleidingen bij de desbetreffende delen herzien. Als eerste zullen de delen 1a en 1b met bijbehorende handleiding in 2007 in herziene vorm verschijnen. Tegelijkertijd zal er te zijner tijd bij deze lesboeken/handleiding een dvd worden uitgegeven met voor elke les een powerpointpresentatie.
De eerste uitgave van Bea Polaks Recepten uit de Joodse Keuken verseheen in 1955. Sindsdien is het een klassieker die in geen enkel Joods huishouden onrbreekt. Meer dan vijftig jaar en inmiddels twee generaties later staat het boek in de boekenkast van kinderen en kleinkinderen, vaak met ezelsoren en vetvlekken op de bladzijden van de kippen-soep, de gremsjelies, de pesachschotel en de boterkoek.
Deze nieuwe editie van Recepten uit de Joodse Keuken werd door Bea Polak en haar twee dochters geheel herzien en verbeterd. Het bevat de bekendste gerechten uit de Ne-derlands-Joodse keuken. Daarnaast bevat het een aantal unieke, bijna vergeten Nederlands-Portugees Joodse recepten, zoals prioletes (matzemeelkoekjes) en patinhos (eend), en zijn er recepten uit de moderne Isra sche keu ken toegevoegd.
Recepten uit de Joodse Keuken is een kookboek voor mensen die zich met heimwee de gerechten uit hun jeugd herin-neren, en voor mensen die willen kennismaken met een zeer gevarieerde en veelzijdige kook- en eetcultuur.
Na de Tweede Wereldoorlog was er van het Joodse cul-tuurgoed in Nederland weinig over. 'Geen van mijn vriendinnen, en ikzelf ook niet, wist meer hoe bepaalde Joodse gerechten klaargemaakt moesten worden,' herin-nert Bea Polak zich. Na de oorlog begon ze die traditione-le recepten te achterhalen, wat resulteerde in Recepten uit de Joodse Keuken.