Wanneer je moeder borstkanker krijgt, schrik je heel erg. Je weet natuurlijk niet wat er allemaal gaat gebeuren. Zelfs volwassenen hebben soms geen idee. Moet je gelijk naar het ziekenhuis als je borstkanker hebt? Wat voor onderzoeken komen er? Hoe komt het dat je kanker krijgt? Wat kunnen de artsen doen?
In dit boek vind je antwoorden op deze en nog veel meer vragen. Je kunt erin opschrijven wat je allemaal meemaakt en hoe dat voelt. Je kunt ook de reacties van kinderen lezen die hetzelfde meemaken als jij. Dit boek geeft je informatie, troost en hoop voor de toekomst. Het helpt je om de moeilijke periode van behandelingen zo goed mogelijk door te komen.
Mary Hoffman en Ros Asquith vertellen in Het grote groei boek alles over het lichaam. Over hoe het groeit van baby tot volwassene, over groot en klein zijn, over fit blijven en ziek zijn, over de vijf zintuigen... Maar vooral over hoe alle mensen hetzelfde en toch anders zijn.
De illustraties zijn niet alleen kleurrijk en to the point, ze schetsen ook een goed beeld van de diversiteit van onze samenleving. Daarnaast schuwen Hoffman en Asquith onderwerpen als transseksualteit en de dood niet.
Het grote groei boek is een eigenzinnig en informatief boek. Het zet laagdrempelig aan tot praten over en reflecteren op schoonheid en gezondheid.
Met gezond oud worden moet je jong beginnen. Maar ja, hoe doe je dat?
Bijna alle kinderen houden van patat en appelmoes. Bijna alle kinderen houden van koek, snoep en limonade. Ook weten bijna alle kinderen dat het niet gezond is om alleen maar zulke dingen te eten en te drinken. Maar waarom dan?
In dit boek over voeding leggen twee dokters en een diëtist, op een leuke en heldere manier uit wat gezond en ongezond is. Waar eten en drinken uit bestaat. Hoe het komt dat mensen dik worden. Hoe het komt dat sommige mensen te weinig voedingsstoffen binnen krijgen. Hoe het komt dat mensen soms ziek worden doordat ze niet goed eten. En.....wat je er zelf aan kunt doen om gezond te blijven!
Een boek voor kinderen vanaf een jaar of 10, voor ouders, opa's en oma's, voor juffen en meesters en voor iedereen die geïnteresseerd is voeding.
100% van de boekopbrengsten gaan naar wetenschappelijk onderzoek, echt waar.
Wist je dat je van melk en kaas sterke botten en tanden krijgt? En dat je zelf roomkaas kunt maken van yoghurt?
Dit boek gaat over melk, kaas, yoghurt, boter, karnemelk, .... Je leest wat er gebeurt voordat melk in de winkel komt, en hoe kaas en boter worden gemaakt. Je maakt je eigen fruit-milkshake. Dat is lekker en gezond!
Wist je dat de zaadjes bij aardbeien aan de buitenkant zitten? En dat griep minder kans krijgt als je sinaasappels eet?
Dit boek gaat over bananen, druiven en andere vruchten. Je leest hoe je je eigen aardbeien laat groeien in een pot. En je duikt zelf de keuken in om een bananensplit te maken. Mmm!
Mevrouw Hik, het Scheetwolkje, de Boerenlater, professor Hatsjie en de Gaap-man vormen samen de Onhoudbare Vijf. Ze zitten in ieders lichaam en doen precies wat ze willen, wanneer ze het willen en waar ze het willen. Maar wie van hen is eigenlijk het onhoudbaarst? In dit vrolijke boek gaan ze de strijd met elkaar aan.
Mevrouw Hik en het Scheetwolkje legt met bizarre personages op een humoristische manier uit hoe het komt dat je soms moet hikken, niezen, gapen, boeren en windjes laten.
Van de makers van Wat ben jij monsterlijk mooi!
Er gebeurt iets raars. Lena was altijd een vrolijk meisje, maar sinds haar moeder een relatie heeft met Frits en hij bij hen is komen wonen, doet ze vreemd.
Niemand snapt het, maar sommige mensen maken zich wel zorgen.
Frits doet nare dingen bij Lena en ze raakt er helemaal van in de war ...
Een boek voor kinderen in de leeftijd vanaf acht jaar.
Dit boek neemt je mee op reis door het menselijk lichaam. Stap in de magische
mini-raket en bezoek alle belangrijke organen, botten, bloedvaten en spieren!
Met mooie foto's, duidelijke illustaties en leuke weetjes.
Amelie is 9 jaar als haar moeder plotseling ziek wordt. Ze begrijpt niets van de ziekte van haar moeder. Het enige dat ze weet is dat het een rotziekte is die nooit meer overgaat. Thuis is opeens helemaal geen fijn thuis meer. Ze weet zich geen raad met haar gevoelens. Soms is ze heel boos, dan weer heel verdrietig. En soms ook gewoon wel vrolijk, maar mag dat wel als je moeder zo ziek is? Ze heeft het idee dat niemand haar begrijpt. Ook haar kleine broertje Jonathan en haar grote zus Nina niet. Behalve haar oude buurman. Hij lijkt wel te willen luisteren en geeft haar soms ook nog goede raad. Zo'n goede raad dat ze op zoek gaat naar een slimme dokter die haar moeder beter kan maken. Maar dat lukt natuurlijk niet. Wel schrijft de dokter haar een mooie brief en leert Amelie en vooral ook haar gezin hoe ze de ziekte een plek in hun leven kunnen geven.
Een Moeder vol Stoplichten Is een spannend en ontroerend lees- én doeboek voor kinderen van 8 - 12 jaar. De hoofdstukken worden afgewisseld met verschillende opdrachten zodat de lezer ook met hetgeen gelezen is zelf aan de slag kan en zo ook op een andere manier ontdekt wat MS is en wat het betekent in het dagelijks leven. Het boek geeft aanknopingspunten om in een gezin met elkaar in gesprek te gaan of in een therapeutische setting mee te werken. Maar het is bovenal ook gewoon een heel mooi en fijn boek om zelf te lezen of voor te lezen en zo beter te begrijpen wat er allemaal gebeurt als iemand plotseling MS krijgt.
Naar een idee van klinisch psycholoog en kinder- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie die zelf MS kreeg. Het is het eerste kinderboek van auteur Beitske Bouwman die eerder vier romans bij Uitgeverij Querido publiceerde. De illustraties worden verzorgd door Karst-Janneke Rogaar, bekend van het kinderboekenweekgeschenk 2015 en onder meer van de boeken van Simon van der Geest en Frank Groothof.
Wanneer bel je 112? Waar moet je in de keuken voorzichtig mee zijn? Wat moet je doen als er brand is? Het boek Veiligheid vertelt welke manieren er zijn om veilig te zijn. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Hoe je veilig met medicijnen om moet gaan. Lees ook wat je in een noodgeval moet doen. En hoe je veilig op straat en bij het water kunt spelen.
Waarom was jij je handen voordat je gaat eten? Wat doe je als je kiespijn hebt? Hoeveel slaap heb je nodig? Het boek Hoe blijf ik gezond? vertelt dat je goed voor je lichaam en je geest moet zorgen. Hoe belangrijk het is dat je gezond eet en genoeg beweegt. Maar ook dat het goed is dat je kleren schoon zijn. En wat je moet doen als je je niet lekker voelt.
Je beweegt de hele dag door. Of je nu loopt, lacht, een bal gooit of in je neus peutert: je beweegt de hele dag door. Wat moet je lichaam daarvoor doen? In dit boek lees je hoe je botten, je spieren, je hersenen en je hart samenwerken voor elke beweging die jij maakt.
Iedereen is een baby geweest, jij ook. Je dronk melk. Nu ben je een stuk groter. Je eet rijst en boterhammen. In dit boek lees je hoe je lichaam verandert als je groeit.
Eten doe je elke dag. Maar het is minder gewoon dan het lijkt. Want zodra je je eten hebt doorgeslikt, begint het aan een reis door je lijf. In dit boek lees je hoe jij de energie krijgt om te denken, praten, bewegen en spelen.