Smoezels

Smoezels

De Smoezels

De Smoezels zijn grappige, groene wezentjes die op een vuilnisbelt wonen en stinksokkensoep het lekkerste vinden dat er is. In Duitsland zijn de Smoezels al sinds 1990 een enorme hit. En in Nederland zijn er al 20.000 Smoezelboeken verkocht!


De Smoezels lenen zich uitstekend voor een project rondom afval, recycling en verjaardagen. Op www.vierwindstreken.com staan kleurplaten, die gratis te downloaden zijn. Ook vind je er lessuggesties (taal, rekenen, creativiteit) die door juf Maike (www.jufmaike.nl) zijn gemaakt. Via Kleuteruniversiteit (www.kleuteruniversiteit.nl) is een digibordles met leerzame spelletjes verkrijgbaar en De Voorleeshoek maakte er een voorleesfilmpje bij!

Wil je kans maken op een geweldig Smoezelpakket voor je klas of de schoolbibliotheek? Ga dan aan de slag met de gratis Smoezel-lesideeën op vierwindstreken.com, en mail ons hiervan een foto (). Je mag de foto ook op onze Facebookpagina zetten. Inzenden kan t/m 31 mei. Op 4 juni trekken we een winnaar!

 

 De mix van fantasie en werkelijkheid maakt het herkenbaar en sympathiek voor kleuters die houden van stoer, vies en ondeugend.
- NBD Biblion

 Kijk hier voor de beschikbare titels bij 't Kinderboektiekje